Proceduri

Home / Proceduri

Informatii suplimentare

Venim in sprijinul dumeavoastra cu cateva informatii asupra manoperelor stomatologice pe care noi le realizam. Speram ca prin aceste descrieri succinte sa va oferim un minim cunostinte.

Nu ezitati sa ne cereti mai multe detalii in cazul in care aveti nelamuriri. Puteti face acest lucru fie vorbind direct cu medicul dumneavoastra fie prin formularul de contact online (de pus link)

Ce presupune cleaningul  dentar?

1.Examinarea dintilor si a mucoasei orale

Avand in vedere ca aceasta este o manopera care se realizeaza la nivelul tuturor dintilor,pe  parcursul ei se pot depista eventuale probleme la nivelul lor sau al mucosei orale,urmand a fi semnalate pacientului care va avea posibilitatea sa le trateze din timp,oprind astfe evolutia lor spre afectiuni mai grave.

2.Indepartarea tartrului si  a placii dentare

Tartrul este un depozit mineral ce se formeaza pe suprafetele dintilor,iar prin structura sa rugoasa,ofera un mediu prielnic pentru aderarea bacteriilor din cavitatea orala.Neindepartarea regulata a tartrului poate genera;

-problem la nivelul gingiei(gingivita),cu aparitia sangerarilor la periaj;

-la nivelul oasului ce inconjoara radacinile dintilor(boala parodontala)

-aparitia respiratiei urat mirositoare

Avand o structura relative dura,nicio pasta de dinti sau unalt produs comercial nu il poate indeparta.Singura modalitate eficienta de indepartare a tartrului este cu ajutorul detartrajului,in cadrul caruia se foloseste un instrument cu vibratii ultrasonice ce va determina desprinderea lui de pe dinti.

3.Periajul  profesional si Air flow

Cu ajutorul periajului professional si a air flow-ului(ce presupune proiectarea cu presiune mare a unei pulberi de bicarbonate de sodiu pe suprafetele dentare) se realizeaza;

-finisarea suprafetelor dentare,ce raman rugoase in zonele in care tartrul era atasat de dinte

-indepartarea coloratiilor,a petelor de pe dinti

-indepartarea placii bacteriene de pe suprafeteledentare